Succesvolle race Rocco de Heer bij Raceway Venray

Sport

• Redactie
  • 16-04-2019
  • Sport

MAASSLUIS - Op zaterdag 13 april 2019 deed de Maassluise Rocco de Heer mee aan de eerste kartwedstrijd van het kampioenschap van Raceway Venray. Raceway Venray is een echte Speedway oval zoals je die veel ziet in Noord-Amerika. In de oval ligt een heftige maar mooie kartbaan. Voor Rocco was dit alweer de derde race dit jaar waarin hij uitkomt in de IAME X30 junior klasse. Deze race is een extra race als voorbereiding op de NK-wedstrijden die hij hier in juni gaat rijden.

Het startveld in Venray was kwalitatief zeer sterk. Voor Rocco dus een uitgelezen kans om zijn krachten te meten. De weersomstandigheden waren koud maar droog. Er waren vier vrije trainingen in de ochtend, gevolgd door een kwalificatie en 2 races van 20 minuten. De trainingen verliepen redelijk goed maar Rocco kon niet de gewenste tijden neerzetten, ondanks steeds betere afstellingen. Dit resulteerde in een 8e tijd in de kwalificatie: Niet wat Rocco gehoopt had. Rocco’s coach en mechanic, Rob Knecht, had toch het idee dat er meer in zat en vond uiteindelijk de oorzaak van het probleem: Een gat in een membraan van de carburateur. Dit probleem was snel verholpen en verklaarde achteraf waarom Rocco niet harder kon in de kwalificatie.

De eerste race startte Rocco dus van de 8e plek. Gelukkig is Rocco een goede starter en na de eerste ronde kwam hij al als vijfde door en na nog een mooie inhaalactie lag hij vierde. De hele race lang werd Rocco op de hielen gezeten door Luuk Neessen maar hij wist zijn vierde plek tot het eind van de race te handhaven. Een goed resultaat, zeker gezien het feit dat Luuk vorig jaar nog voor Rocco in het kampioenschap was geëindigd en ook een pluim voor mechanic Rob Knecht omdat hij de technische problemen van de kwalificatie had opgelost.

In de tweede race startte Rocco als vierde. Deze plek wist hij jammer genoeg net niet vast te houden en hij kwam in de tweede race uiteindelijk als vijfde over de streep. In het dag-klassement eindigde Rocco uiteindelijk op een gedeelde vierde plaats. Een mooi resultaat en een goede NK-voorbereiding.

De volgende races in het NK zijn: 1 juni 2019, Venray, 2 juni 2019, Venray, 21 juli - Genk (België), 7 september – Emmen, 8 september – Emmen. Rocco is nog hard op zoek naar sponsors die hem kunnen ondersteunen in zijn kartcarrière. Op zijn website roccodeheer.com is hierover informatie te vinden, ook voor kleinere bijdragen middels crowdfunding.