Team ‘Wil de Groot 2’ wint 17e Open Beachvolleybaltoernooi

21-08-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS – Team ‘Wil de Groot 2’ heeft zaterdag de 17e Open Beachvolleybaltoernooi gewonnen. Na een felle strijd in de halve finale, was er een finale tussen ‘Baywatch’ en ‘Wil de Groot 2’ die door een groot publiek werd bekeken en erg spannend was. Uiteindelijk werd door ‘Wil de Groot 2’ de wedstrijd met 21-17 gewonnen.

De straat rond café Pulp werd zaterdagochtend binnen een uur omgetoverd tot een klein beachvolleybalstadion. De teams druppelden vervolgens binnen en de eerste wedstrijden begonnen rond half 12. Er werd fanatiek gespeeld door de twintig deelnemende teams.

De wedstrijden werden in een rap tempo afgewerkt. De teams waren aan elkaar gewaagd. Rond half drie kon de organisatie begonnen aan de tweede ronden waarbij de winnaars en de verliezers uit de eerste ronde uit elkaar werden gehaald en tegen elkaar mochten spelen.

Dit jaar waren er drie winnaarspoules en dat betekende dat alleen de nummers 1 van de poule en de beste nummer 2 nog kruisfinales speelden. Verassend in de halve finale was het team van Wil de Groot 2 en het team Baywatch. Zij mochten het opnemen tegen oude rotten die al jaren meedoen, het team The Beach Boys en Team A uuh correctie Team B. Na een felle strijd in de halve finale was er een finale tussen  “Baywatch” en “Wil de Groot 2” die door een groot publiek werd bekeken en zeer spannend was. Uiteindelijk werd door “Wil de Groot 2” de wedstrijd met 21-17 gewonnen.

De troostfinale om de 3e en 4e plaats ging tussen “Team A uuh correctie Team B” en “The Beach Boys”, waarbij The Beach Boys het met de 4e plaats moesten doen. De Koek was op. Tegen half zes werd de prijsuitreiking verricht en kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Om 19:45 uur stond de kraan en de zandauto al weer voor het terras en in een mum van tijd was het zand weer weg en leek het of er nooit iets gebeurd was.

 Gerelateerd