Team Olaf de Nie Nederlands kampioen

19-11-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS/NIJMEGEN - In Nijmegen vond afgelopen weekend de team finale NK turnen plaats. Het team van Olaf mocht in de laatste ronde aantreden. Al snel was duidelijk dat de trainer gelijk had, het ging om goede oefeningen draaien en geen fouten maken.

De ploeg begon op vloer en mocht daarna naar het lastigste onderdeel: paard voltige. Toen werd duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden, want ze stonden na 2 ronden slechts 3e, na ringen en sprong was de marge kleiner geworden maar ze stonden nog steeds derde.

Op brug mocht Olaf zijn oefening laten zien en wat voor één, Olaf had de hoogste score op brug van allemaal. Ook op rek liet hij een mooie oefening zien en ook die score was goed. Toen ook de laatste turner zijn oefening had geturnd was de spanning in de zaal te voelen want het was geen gelopen race. De blijdschap was dan ook groot toen de definitieve stand bekend werd, dat het team van O&O Nederlands kampioen is geworden. Het jaar van Olaf werd daarmee uitstekend afgesloten, Nederlands kampioen meerkamp en het toestel voltige individueel en nu Nederlands kampioen met het team.Gerelateerd