Terecht gelijkspel Excelsior Maassluis tegen IJsselmeervogels

• 10-02-2019
MAASSLUIS – De wedstrijd van Excelsior Maassluis tegen de IJsselmeervogels is geëindigd in een terecht gelijkspel. Lange tijd hadden de Tricolores op Sportpark de Westmaat zicht op de overwinning maar tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte (2-2).

Sekou Sylla, het talent uit de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis, zette de Tricolores op voorsprong na ruim twintig minuten spelen. Sylla wist een crosspass van Daan Blij om te zetten in een doelpunt, 0-1. Amper vijf minuten later wist de thuisploeg de stand alweer gelijk te trekken. De IJsselmeervogels konden een vrije trap vanaf de zijkant simpel intikken (1-1). Vrijwel meteen vanaf de aftrap kwam Excelsior Maassluis vervolgens tot een aanval waarna de bal via Stephan Kruithof en Kevin Dercks terecht kwam bij Marouane Afaker. De buitenspeler zette vervolgens met een steekpass de doorgelopen Giovanni da Fonseca alleen voor de keeper die op zijn beurt met een prachtig wippertje de bal over de inkomende keeper Jaimy Schaap kreeg (1-2).

In de tweede helft had Excelsior Maassluis het een stuk moeilijker met de nummer twee van de ranglijst. Na tien minuten was het bijna raak voor de IJsselmeervogels toen een doelpunt werd voorkomen door de paal. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg zelfs een strafschop nadat de bal op de hand van aanvoerder Daan Smith werd geschoten. De Tricolores kwamen goed weg want de strafschop werd ruim overgeschoten. De IJsselmeervogels wisten in de tachtigste minuut de stand gelijk te trekken. Een mislukte buitenspelval werd afgestraft, waarmee de eindstand 2-2 werd.

Volgende week speelt Excelsior Maassluis de belangrijke thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Op Sportpark Dijkpolder zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.