Tom Poortman actief op EK Zitvolleybal in Boedapest

17-07-2019 Sport Jos Hemme

Foto: Paravolley Europe

MAASSLUIS - Zitvolleyballer Tom Poortman uit Maassluis is deze week met het Nederlands team in Boedapest. De volleyballer uit Maassluis komt deze week in actie op het EK Zitvolleybal. Inmiddels zit de poulefase van het EK er al op en wist Poortman zich vanmorgen met Oranje te plaatsen voor de kwartfinale.

Poortman was lang de libero van de Nederlandse zitvolleybalmannen, maar speelt sinds kort op een andere positie. Op het EK speelt hij dus in een hele andere rol, maar dat gaat hem goed af. De speler uit Maassluis heeft er op het EK in Boedapest al vijf duels opzitten.

Maandag verloor hij met Oranje van vicewereldkampioen Bosnië Herzegovina, maar later op de dag herpakten ze zich tegen Turkije met een overtuigende overwinning. Dinsdag volgden er twee nederlagen, Poortman en zijn ploeggenoten moesten duidelijk hun meerdere erkennen in Kroatië en Rusland.

Vanmorgen was het alles of niets voor Poortman. Alleen een overwinning tegen Polen zou genoeg  zijn om de kwartfinale te behalen. En dat lukte en hoe. Tegen Polen kwam Oranje twee keer op achterstand in sets, maar de ploeg vocht zich terug in de wedstrijd en sloeg keihard terug en won alsnog met 3-2 (12-25, 25-20, 17-25, 25-15, 15-9).

Poortman komt morgenavond weer in actie op het EK in Hongarije. Dan treft de speler uit Maassluis met Oranje in de kwartfinale Duitsland.Gerelateerd