Tom Poortman is klaar voor WK in eigen land

10-07-2018 Sport Redactie

Tom Poortman, nummer 2

MAASSLUIS - Hij is sinds kort officieel ‘meester Tom’ nu hij zijn PABO-diploma op zak heeft, maar de komende tijd ligt de focus van zitvolleyballer Tom Poortman (23 jaar) uit Maassluis op iets anders. Met de Oranje Zitvolleybal Heren is hij vol in voorbereiding op het WK Zitvolleybal in eigen land. Van 15 tot en met 22 juli wil Poortman aan heel Nederland laten zien hoe mooi zijn sport is. “We gaan er een groot volleybalfeest van maken.”

Tom Poortman is enorm trots op het feit dat het WK zitvolleybal in Nederland georganiseerd wordt. De fanatieke speler uit Maassluis kan dan ook niet wachten tot de start van het toernooi. “Dat is toch het mooiste wat kan, een wereldkampioenschap in eigen land. We kunnen aan mensen laten zien hoe zitvolleybal gaat en wat we kunnen. Fijn dat er veel familie en vrienden kunnen kijken naar topduels. We zijn natuurlijk met Oranje extra gebrand om het nu te doen, voor het eigen publiek willen we laten zien wat we in onze mars hebben. En zo vaak kunnen we geen wedstrijden op het allerhoogste niveau spelen in eigen land, een unieke kans.”

Hoe bereiden de zitvolleyballers zich voor op het WK? “Eigenlijk zijn we er al heel lang mee bezig. In november speelden we nog het EK en sindsdien trainen we elk weekend in voorbereiding op het WK zitvolleybal in Nederland. Wel kwamen er tussendoor nog nieuwe classificatieregels voor het nieuwe seizoen, dat zorgde voor opschudding bij alle teams. We trainen hard en veel met elkaar en zijn steeds hechter geworden als team. Dat is echt onze kracht. Op vrijdag trainen we samen en op zaterdag trainen we drie keer, zo ontwikkel je goed als ploeg.” 

De afgelopen tijd werd er een aantal oefentoernooien gespeeld. “We zijn in mei op trainingskamp geweest in Sarajevo en speelden daar ook een toernooi. We hebben daar niet goed gepresteerd, maar wel gemerkt waar we aan moesten werken richting het WK. Net zo belangrijk dus. We merken nu dat we echt vooruit gaan en we zijn net terug van een oefenwedstrijd tegen Duitsland in Leverkusen. We wonnen van de Duitsers met goed en mooi spel. We zien dus echt progressie en willen op het WK dat ook tonen. We moeten het hebben van ons collectief en we gaan voor elkaar door het vuur om de bal van de grond te houden. We zijn er klaar voor en hebben er onwijs veel zin in!”

Kom kijken naar Tom en moedig de speler uit Maassluis aan tijdens het WK! Kijk voor informatie over het toernooi hier



Gerelateerd