Tricolores op zoek naar punten in verre uitwedstrijd

26-10-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis stapt zaterdagmiddag in de bus voor de reis naar Sportpark Zuid. Daar wordt aangetreden tegen De Treffers, de rood-zwarte helft van het –op voetbalgebied- in twee kampen verdeelde Groesbeek. De mannen van trainer Anton Janssen staan op een keurige zevende plaats met vier punten meer dan Excelsior Maassluis dat dertiende staat en op moet passen dat het niet verder wegzakt.

Was het voetbal in het begin van het seizoen nog frivool en leverde het punten op, de laatste weken is het spel zwak en worden er geen punten meer bijgeschreven. De thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys (0-1) was daarin, tot op heden, het dieptepunt. Bij beide ploegen lukte weinig tot niets met als verschil dat ze daar in Werkendam niet van wakker liggen, zij namen immers de punten mee naar huis. Bij Excelsior Maassluis heerste een stuk vervelendere nasmaak, die in Groesbeek hopelijk weggespoeld wordt.

Wat dat betreft is het hopen op een herhaling van vorig seizoen. Toen won Excelsior Maassluis met 1-2 door doelpunten van Niels Redert en Dean van Ooijen. Om opnieuw een overwinning te behalen zal Excelsior wel uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen Kozakken Boys. De Treffers is namelijk in vorm. Afgelopen week werd er met 1-3 gewonnen op bezoek bij VVSB, een week eerder werd thuis overtuigend afgerekend met Scheveningen (4-1). En ook al waren dit niet de sterkst denkbare tegenstanders (VVSB is hekkensluiter, Scheveningen staat daar één plekje boven), het moet toch maar even gebeuren.

Gelukkig staat als een paal boven water dat in de Tweede Divisie letterlijk alles kan gebeuren. Ploegen kunnen hun vorm gemakkelijk verliezen of hervinden, daar is geen pijl op te trekken. En dus hoeven we niet verrast te zijn als Excelsior Maassluis uit de as herrijst en zaterdag een prachtige pot voetbal op de mat legt. Deze veerkracht toonden de Tricolores de voorgaande jaren al vaker. De wedstrijd begint om 18:00 en staat onder leiding van scheidsrechter de Vries.

 Gerelateerd