Uitstekende wedstrijd voor CKC Maassluis

• 19-09-2017

Leon Kloppenburg scoorde maar liefst 10 maal. (Fotograaf: Sander van Aalst)

MAASSLUIS - Op een regenachtig Wipperspark werd afgelopen zaterdag een thuisprogramma afgedraaid. Maassluis 1 speelde met en tegen hekkensluiter KVK en Maassluis 2 kon het niet bolwerken tegen koploper Avanti 3.

Maassluis 1
Maassluis is na 2 overwinningen samen met DES de koploper in de 2e klasse. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen hekkensluiter KVK uit Kapelle (Zeeland) op het programma. Deze tegenstander is een oude bekende uit get seizoen 2015/2016, toen werd er tweemaal gewonnen: 13-19 en 20-13. De verwachting was dus dat er wel gewonnen zou worden. Na slechts 7 minuten spelen stond er al een stand van 5-4 op het bord, er werd al stevig gescoord. En hier hield het voor KVK dan ook wel op, maar Maassluis kon de flitsende start wel een vervolg geven door uit te lopen via 14-5 naar een 19-9 ruststand. De tweede helft was in zekere zin een kopie van de eerste; Maassluis wist met goed veldspel de korf makkelijk te vinden en had het verdedigend tot 10 minuten voor het einde goed onder controle, blijkens de tussenstand van 28-11. Het was een zeer goede wedstrijd van Maassluis, hopelijk dat dit geen uitschieter is en hopelijk was de moeizame overwinning van vorige week tegen Atlas de absolute ondergrens. De score voor Maassluis hield op bij 32(!) en KVK kwam niet verder dan 17 doelpunten. Een kritische noot is dat KVK uiteindelijk nog op 17 wist te komen, maar laten we het er maar op houden dat de krachten werden gespaard voor de lastige uitwedstrijd tegen KZ Danaiden komende week.

Maassluis 2
De Maassluise reserves mochten aantreden tegen koploper Avanti 3. Maassluis 2 maakt een stroeve start mee in de competitie. Na twee wedstrijden zijn er nog geen overwinningen en dat is een bittere pil voor deze nog jonge ploeg. Vorig jaar speelde deze reserves nog mee in de bovenste regionen, maar enkele steunpilaren zijn verdwenen en de ploeg is nog een zoekende naar de juiste spelvorm. In dit ligt help het dan niet tegen een geroutineerde Avanti 3 te spelen. De eerste helft deed Maassluis goed mee met Avanti getuigen de 7-8 ruststand. Echter was de ban gebroken na de rust en wist Avanti een 14-25 overwinning binnen te slepen. Volgende week wacht KZ Danaiden in Leiden, dit zou wel eens de wedstrijd (moeten) worden waar de eerste overwinning behaald wordt.

Overige teams
Maasluis A1 kon het niet bolwerken tegen Vitesse A2; 12-19. Maassluis 3 speelde het mentaal zwakke WION 3 van de mat; 23-10.