VDL heeft eerste versterkingen binnen

05-06-2018 Sport Redactie

Foto: VDL Maassluis

MAASSLUIS - De technische commissie van VDL is verheugd at er een aantal spelers de overstap zal maken naar de VDL-selectie. Kick Kerklaan komt over van Excelsior Maassluis en ook Gio Carpata komt de ploeg versterken. Ook zijn Kemal Fakili, Marco van de Meeberg en Said Ait Ryan volgens seizoen te bewonderen in het shirt van VDL Maassluis.

Kick Kerklaan, 20 jaar (foto), is geboren en getogen in Schiedam. De rechtsbenige middenvelder komt over van buurman Excelsior Maassluis. ''Kick is een dynamische middenvelder met verstand van het spelletje en daarnaast beschikt hij over een goede trap,'' aldus oefenmeester Henk Salari. Kerklaan is ook op maatschappelijk gebied druk bezig met voetbal. Hij heeft onlangs zijn TC-III cursus behaald en geeft training bij de Betrokken Spartaan. ,,De visie van VDL spreekt mij aan, ik denk dat ik hier de volgende stap in mijn ontwikkeling kan maken,'' sprak Kerklaan.

Gio Carpata, 21 jaar, komt over van VV Zwaluwen uit Vlaardingen. De sterke verdediger, tevens student Architectuur, woont op een steenworp afstand van VDL en kent de groep. ,,Ik wil een meerwaarde zijn voor deze mooie club,'' aldus Carpata.

Kemal Fakili, 28 jaar, is een bekende doelman in de regio. Fakili maakte furore bij buurman Excelsior Maassluis in de topklasse en speelde ook voor MSV'71. De sluitpost heeft een dochtertje van zes maanden en werkt bij Quoteer als Service Monteur. Keepertrainers Arno v.d. Woestijne en Erik Fastl kijken uit naar de samenwerking. ,,Kemal is een ervaren doelman, is toe aan een nieuwe uitdaging en is gek van het spelletje. Wij gaan veel plezier van hem beleven,'' aldus de nieuwe oefenmeester Henk Salari.

Marco van de Meeberg, 24 jaar, is een naam die veel van VDL supporters nog kennen. Marco speelde al eerder met succes in de hoofdmacht. De technische commissie is zeer verheugd met de terugkomst van Marco. ,,Marco is een talentvolle voetballer die al lange tijd bij onze club speelt, hij heeft inzicht en beschikt over veel voetballend vermogen,'' aldus technisch commissielid Van Der Kraan.

De laatste aanwinst is Sait Ait Ryan, 28 jaar, is ook bekend bij onze achterban. De pijlsnelle aanvaller liet als VDL-speler in het verleden al menig keer de blue-white army juichen en is van plan dit ook komend seizoen meerdere keren te doen. Hij komt over van MSV'71.