Vuurdoop voor nieuwe spelers MVC dames 1

21-01-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS – In de winterstop heeft het team dames 1 van volleybalvereniging MVC Maassluis eindelijk de lang verwachte teamuitbreiding gekregen. Na een aantal weken meetrainen, mochten de dames afgelopen weekend aantreden in de 1e klasse. Voor het eerst sinds weken zat er bij dames 1 dus weer een wissel op de bank.

In de eerste set tegen Spivo dames 2 werd al snel duidelijk dat deze strijd in de middenmoot van deze poule geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Beide teams knokten voor elk punt en er werden lange rally's gespeeld. De strijd ging lang gelijk op, maar tegen het eind van de set wist Spivo als eerst het setpunt te bereiken bij 24-20. De dames van MVC lieten wederom zien dat zij de strijd nooit opgeven en wisten terug te komen tot 24-24. Twee lange rally's volgden en MVC wist de 1e set binnen te slepen!

Ook de derde en vierde set werden door Spivo winnend afgesloten, maar ze kregen het niet cadeau. MVC hield flink wat harde aanvallen en slimme prikballen van de tegenstander van de grond, maar had zelf niet meer de kracht om aanvallend het verschil te maken. Met 25-19 en 25-17 in de derde en vierde set, werd de wedstrijd met 3-1 verloren.

Opnieuw hebben de dames wilskracht getoond en hebben de nieuwe dames meteen een goede vuurdoop gehad! Op naar volgende week, waarin de nummer 3 van de ranglijst naar Maassluis komt.

Meer uitslagen:

RVC/Libanon ’50 heren 3 – MVC heren 2 : 3 – 1
Voleco/VC Krimpen MB 3 – MVC MB 1 : 0 – 4
RVC/Libanon ’50 heren 5 – MVC heren 2 : 4 - 0

 Gerelateerd