Weer een oefenzege voor Excelsior Maassluis

• 21-08-2019
Excelsior Maassluis heeft gisteravond de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook gewonnen. De Tricolores versloegen zondaghoofdklasser Leonidas met 3-0. Aanstaande zaterdag begint de competitie voor Excelsior. Het seizoen in de Tweede Divisie start dan met een uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Excelsior-trainer Dogan Corneille speelde in de laatste oefenwedstrijd weer met twee verschillende elftallen en kon dus nog iedereen eens goed in actie zien. Al vroeg in de wedstrijd nam de thuisploeg de leiding na een treffer van Soufian Charraoui, die is overgekomen van Unitas. Excelsior kreeg in de eerste helft nog voldoende kansen om de score verder op te voeren, maar dat lukte niet door goed keepend werk en de paal die in de weg zat.

In de slotfase van de eerste helft viel de treffer voor Excelsior Maassluis alsnog, tot vreugde van de supporters. Daan Blij werd vrij gespeeld in het strafschopgebied waarna de topscorer van het afgelopen seizoen de keeper op knappe wijze wist te verschalken en de 2-0 binnenschoot. Dit was ook de ruststand.​

Elf nieuwe spelers van Excelsior begonnen in de tweede helft en dat leverde even wat rommelig spel op. Toch was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. Er werden weer voldoende kansen gecreëerd, maar nu stond onder meer de lat een treffer in de weg. In de slotfase kopte Jeremy Moreno een voorzet over de keeper heen en bepaalde zo de eindstand op 3-0.

Na alle oefenwedstrijden gaat het het aanstaande zaterdag weer om punten. Om 14.30 uur starten Jong FC Volendam en Excelsior Maassluis aan het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie.