Wereldkampioen op bijzondere wijze ontvangen

06-12-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Een bijzonder moment vanmorgen op luchthaven Schiphol. Daar werd Bowling Team NL met wereldkampioen Xander van Mazijk ontvangen. De wereldkampioen bowlen uit Maassluis werd opgewacht door een grote groep media en fans. Op de luchthaven werd hij door het bestuur van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) ook officieel benoemd tot bondsridder.

Er was even geduld voor nodig. Pas negen dagen na zijn overwinning kwam het WK team terug naar Nederland vanuit Las Vegas. Na een tussenstop op Detroit landde het team rond 10.00 uur op Schiphol. Een grote groep fans en media stonden te popelen om de spelers en natuurlijk vooral de nieuwe wereldkampioen uit Maassluis op te vangen. 

Uiteraard was het de Maassluisse kampioen, met een blinkende gouden medaille om zijn nek, die als eerste door de deuren van aankomsthal 3 liep. Terwijl hij zich vol emotie in de armen van zijn opa en ouders stortte, vlogen de camera's om hen heen. Iedereen wilde tenslotte het mooie beeld vastleggen. 

NBF voorzitter Bob Schut benoemde de kersverse kampioen namens het bestuur van de NBF tot Bondsridder. Een bijzondere titel, die sinds kort weer wordt gebruikt om sporters, die een uitzonderlijke prestatie leveren, te onderscheiden. Xander nam de lijst in ontvangst en kreeg een mooie gouden speld opgespeld. De speld is speciaal ontworpen door juwelier Van Moorsel uit Oud-Beijerland.