Wethouders steunen Grenzeloos Actief

13-02-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS/REGIO - Wethouders van verschillende gemeenten van de stadsregio Rotterdam tekenden vandaag tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam een intentieverklaring om aan de slag te gaan met Grenzeloos Actief. De bestuurders geven hiermee aan zich te willen inzetten om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking in hun gemeente te stimuleren.

Grenzeloos Actief - mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS - is een programma dat erop gericht is om sporten en bewegen voor iedereen met een beperking mogelijk te maken. In de regio Rotterdam bestaat een ruim aanbod voor deze doelgroep, maar er is niet altijd geschikt sport- en beweegaanbod dichtbij huis, terwijl die behoefte wel heel groot is. Grenzeloos Actief zoekt de regionale samenwerking met gemeenten, (welzijns)organisaties en sportaanbieders om de drempel voor mensen met een beperking om te sporten te verlagen. Met het tekenen van de verklaring laten de wethouders uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Albrandswaard, Barendrecht, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard en Ridderkerk zien dat ze eraan willen bijdragen dat iedereen met een beperking makkelijk en dichtbij kan sporten en bewegen.

Rita van Driel, Programmamanager van Grenzeloos Actief namens NOC*NSF en één van de sprekers in Ahoy, is zeer te spreken over het tekenen van de verklaring. ,,Vanuit de voorbeelden elders in het land weten we al langer dat samenwerken en structuur aanbrengen dé sleutel is om meer mensen met een beperking in beweging te krijgen. Rotterdam als stad is daar al een uitstekend voorbeeld van met Rotterdam Sport op Maat. Het is mooi dat die kennis en ervaring nu breder in de regio gedeeld en met elkaar verbonden wordt. Daar ik zelf in deze regio woon, weet ik hoe hard dat hier nodig is. Kortom: ik ben blij en trots dat we ook hier nu de handen inéén slaan om meer mensen met een beperking te laten participeren in sport!''

Gerelateerd