Zes basisscholieren maken kennis met paardrijden

15-12-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – Zes basisscholieren hebben dinsdag hun laatste kennismakingsles paardrijden bij Manege Middenhof gevolgd. Vijf weken lang ervaarden de kinderen, in het kader van het gemeentelijk sportkennismakingsproject ‘Kies voor Sport’, de beginselen van paardrijden.

Onder begeleiding van een enthousiaste en bekwame trainster leerden de kinderen onder meer in draf en galop paardrijden. Ook het zadelen en borstelen van de paarden werden aangeleerd. Bij Manege Middenhof konden de kinderen op een leuke en professionele manier kennismaken met paardrijden.

Certificaten

Wethouder Gerard van der Wees bezocht de afsluitende les bij Manege Middenhof en reikte aan de deelnemende kinderen de certificaten uit. Daarnaast bedankte hij de manege en de trainster voor hun bijdrage aan het sportkennismakingsproject van de gemeente.

De kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Maassluise basisscholen kunnen via Kies voor Sport kennismaken met verschillende sporten. Bij de meeste Maassluise verenigingen kunnen de kinderen gedurende 5 lessen ervaren hoe leuk sporten is. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast, maar ook de deelnemende verenigingen.

Kies voor Sport

Op de website www.kiesvoorsportmaassluis.nl staat het totale aanbod van de deelnemende verenigingen. Voor informatie over het project Kies voor Sport kan contact worden opgenomen met Els de Jong van de gemeente Maassluis via e.de.jong@maassluis.nl of (010) 5931797.

 Gerelateerd