Zorgen bij clubs over plan multifunctioneel sportcomplex

06-08-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - MSV'71, Allez Tirer, Evergreen, V.T.M., AV Waterweg, het Muziekgebouw en Gophers maken zich zorgen over de plannen die ontstaan over een nieuw multifunctioneel sportcomplex  in de Maassluise Steendijkpolder. Het gaat om het plan van Gerrit Malipaard en Eric Gudde, één groot sportcomplex realiseren in het westen van de stad, op de plek waar de clubs nu gevestigd zijn. De clubs willen hier meer duidelijkheid over en vragen om een gesprek met sportwethouder Gerard van der Wees. Dat meldt het AD.

Gerrit Malipaard (directeur van MTS Europroducts) en Eric Gudde (ex-trainer van Excelsior Maassluis en de huidige directeur betaald voetbal bij de KNVB) willen dat er een nieuw multifunctioneel sportcomplex komt, maar de zeven verenigingen die er nu gevestigd zijn zien dat helemaal niet zitten.
Met verbazing hebben de clubs via artikelen in de krant kennis genomen van 'een groots plan voor een nieuw sportcomplex in Maassluis'.

Dat schrijft mr. Pieter Hoogenraad in een brief namens de clubs aan het stadsbestuur. De clubs zijn vooral niet blij over het feit dat de plannen zijn ontwikkeld zonder dat de verenigingen daarbij betrokken zijn. In de brief laten de clubs weten dat de berichten in de media voor onrust hebben gezorgd binnen de clus. 

Inmiddels hebben de verenigingen vernomen dat het plan wel bekend is bij het college van burgemeester en wethouders, alle lokale politieke partijen en de Maassluise Sport- en Recreatieraad, aldus het AD. Voor de clubs blijft het onbegrijpelijk dat zij de plannen uit de pers hebben vernomen. De clubs willen daarom op korte termijn in gesprek met sportwethouder Gerard van der Wees.Gerelateerd