Zure nederlaag in blessuretijd voor Excelsior Maassluis

06-02-2018 Sport Redactie

Foto: Excelsior Maassluis

MAASSLUIS - Lang leek er tegen koploper Katwijk een gelijkspel in het vat te zitten voor Excelsior Maassluis. Totdat ver in blessuretijd een ongelukkige actie van Kevin Vink in de ogen van scheidsrechter Oostrom een penalty voor Katwijk opleverde. Aanvoerder Robert Susan liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot daarmee zijn ploeg naar de winst (2-1).

Op het gezellige en fraaie sportpark de Krom was het Excelsior dat het best uit de startblokken kwam. Het was dan ook niet verrassend dat de ploeg van Jeroen Rijsdijk op voorsprong kwam. In de 15e minuut was het Vincent v.d. Berg die oog in oog met keeper Kieboom geen moeite had om de bal in de verre hoek te schieten (0-1). Katwijk, geschrokken door de vroege tegengoal, trok direct ten aanval maar deed dat met voorspelbare ballen richting topscorer Mengerink, die door de Excelsior-verdediging zorgvuldig onschadelijk werden gemaakt.

Het was dat Vincent v.d. Berg in de 32e minuut een onzorgvuldige voorzet op de volkomen vrijstaande Kevin Vink en Kevin Dercks gaf. want anders had het zomaar 0-2 kunnen staan in het voordeel van de Tricolores. De ruststand brak aan met een terechte en verdiende 0-1 voorsprong voor Excelsior Maassluis.

In de tweede helft was Katwijk vanaf het beginsignaal de sterkere ploeg. Het zette Excelsior vast op eigen helft maar kon zelf niet echt gevaarlijk worden. Excelsior Maassluis kon dat ook niet want op het middenveld moest het meer en meer aan de tegenstander de bal laten. Vooral Daan Blij had het moeilijk en juist hij was het die indirect verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.

Twee corners op rij (de laatste onnodige weggegeven door Blij) brachten verwarring voor de ogen van keeper Jean Paul van Leeuwen en bij de tweede was het verdediger Raoul Esseboom die vanaf de zestien genadeloos hard de bal achter Jean Paul van Leeuwen wist te schieten (1-1).

De wissel die direct daarop volgde was een logische; Walter Bennet kwam voor Daan Blij. Daardoor kwam er iets meer spel in de ploeg, maarKatwijk hield de regie. Maar zoals in eerdere wedstrijden gaf de Excelsior-verdediging geen krimp en leek de wedstrijd op een gelijk spel af te stevenen. In de 4 minuten blessuretijd was het scheidsrechter Oostrom die uiteindelijk de hoofdrol voor zich opeiste.

Eerst floot hij niet voor een overduidelijke penalty voor Excelsior in de 3e minuut van de extra-speeltijd. Jeremy Moreno werd via een sliding met de hand gestuit voor doelman Kieboom, maar de grensrechter van dienst weigerde te vlaggen voor een penalty. De tegenstoot van Katwijk bleek dodelijk. Kilian Berkhout omzeilde Kevin Vink die met een uiterste krachtsinspanning een sliding in huis had en Berkhout ten val bracht. Volgens van Oostrom in de zestien, daar waar vriend en vijand de overtreding buiten de zestien zagen plaatsvinden.

Oostrom bleek niet te vermurwen en aanvoerder Robert Susan liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong. Verdiend gezien het overwicht, maar de strafschop was op z’n zachts gezegd discutabel. Een azijnzure nederlaag voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die over de volle 90 minuten een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde. Het bleek deze keer niet genoeg om een puntje mee naar Maassluis te nemen.