Zure nederlaag voor Excelsior bij titelkandidaat Kozakken Boys

18-03-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis dolf uiteindelijk in het treffen met Kozakken Boys het onderspit. In een weinig spectaculair treffen, dat mede door de barre weersomstandigheden nooit echt kon boeien, was het Kozakken Boys dat vroeg in de tweede helft op voorsprong kwam. Velen dachten aan buitenspel, de camerabeelden van FOX Sports boden geen duidelijkheid maar de treffer werd wel gehonoreerd.

In de vroege ochtenduren werd er in Werkendam van alles aan gedaan om de wedstrijd doorgang te laten vinden. Het veld werd door vele vrijwilligers van sneeuw ontdaan dus was het veld oké; het weer en met name de wind was dat niet, waardoor deze wedstrijd nooit echt kon losbranden. Excelsior Maassluis begon goed aan de wedstrijd en had na 4 minuten op 0-1 kunnen komen toen Vincent v.d. Berg een keurige combinatie probeerde af te ronden. Alles wat de topscorer van de Tricolores deed was goed, maar zijn schuiver belandde helaas op de paal waardoor Kozakken Boys met de schrik vrijkwam. Het had een ideaal scenario geweest voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die zijn ploeg liet spelen naar de mogelijkheden.

Vroeg in de 2e helft kreeg topscorer Al Azoutti een uitgelezen kans om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te schieten maar zijn schot ging naast. Het bleek echter uitstel van executie. Twee minuten later mocht Ahmed Mendes Moraira (al of niet in buitenspelpositie) een voorzet loslaten die bij de tweede pal door Pires Tavares kon worden binnengeschoten (1-0). De protesten aan Maassluise zijde waren groot, maar scheidsrechter van der Pol vertrouwde op zijn assistent die geen vlagsignaal had afgegeven. Het was duidelijk dat het mede door deze treffer extra moeilijk zou worden voor Excelsior. De ploeg werkte hard, speelde naar behoren maar kon aanvallend nauwelijks iets brengen. Daarvoor was het simpelweg niet goed genoeg. Ook de ingevallen Elson do Rosario Almeida en ”Smally” Lake konden daar geen verandering in brengen. De ploeg bleef overigens verdedigend, zoals we gewend zijn, moeiteloos op de been.

Wederom dus geen punten voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die zijn ploeg weer een plaatsje op de ranglijst ziet dalen. HHC Hardenberg is zijn ploeg nu voorbij gegaan. Qua puntenaantal is het team voor dit seizoen wel veilig.

Komende zaterdag heeft Excelsior Maassluis geen competitieverplichtingen en zal de ploeg gaan genieten van een vrij weekend. Zaterdag 31 maart wordt om 14.30 uur de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse. Op tweede paasdag staat de inhaalwedstrijd tegen Koninklijke HFC op het programma.

Gerelateerd