'Stop making sense' doet oude tijden herleven

18-09-2019 Uit Advertorial

Foto: Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Aanstaande zaterdag wordt de befaamde film ‘Stop Making Sense’ van new wave/post-punkband Talking Heads integraal uitgevoerd in De Kroepoekfabriek. Een zeskoppige formatie zal deze avond een ode brengen aan een van de succesvolste rockfilms ooit.

Talking Heads ‘Stop Making Sense’

Precies 35 jaar geleden zag de bekende concertfilm het levenslicht. Deze zaterdag wordt dit gevierd door een integrale uitvoering middels een zeskoppige formatie, inclusief de dansjes en grijze pakken. De film begint met frontman David Byrne, die in zijn eentje op een kaal podium met een gitaar en taperecorder ‘Psycho Killer’ uitvoert. Gedurende de show wordt het podium langzaam opgebouwd en verschijnen er steeds meer bandleden, uiteindelijk worden door tal van muzikanten de pannen van het dak gespeeld van het Pantages Theater.

De film heeft zich in het collectieve geheugen van de muziekliefhebber gegrift. Neem bijvoorbeeld de kenmerkende danspasjes, opvallende lichteffecten en natuurlijk Byrnes beroemde ‘big suit’. Door dit grote pak leek zijn hoofd kleiner dan zijn lichaam, hiermee legde Byrne de nadruk op het voelen van de muziek; je moet er niet te veel over nadenken.

Talking Heads ‘Stop Making Sense’ 35 jaar | Zaterdag 21 september | Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur
Kaartjes zijn voor €10,- te verkrijgen op I: www.kroepoekfabriek.nl

Gerelateerd