'Texelgasten' in Douanehuisje

05-05-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Vanaf zaterdag 5 mei tot en met zondag 27 mei biedt het Douanehuisje ruimte voor het werk van kunstenaars van Texel. Laat u verrassen door de grotere, grovere objecten van Rodri, terwijl het keramische werk van Peter fijn van structuur is en niet geglazuurd wordt. Twee heel verschillende kunstenaars, elke met hun eigen stijl maar waar ook overeenkomsten in te ontdekken zijn.

De werken van Rodri beginnen als organische vorm en transformeren naar mensfiguren. Het liefst met keramiek. Op deze manier heeft Rodri het vormen tot het uiteindelijke kunstwerk zelf in de hand. Beelden moet je kunnen voelen, ze ontstaan in een proces van loslaten. Soms ingetogen, soms ook met een vleugje humor zoals in zijn werk “de schaamte voorbij…”.

Het werk van Peter is subtiel van vorm, een dun lijnenspel van staal en ijzer, vaak gecombineerd met plexiglas. Het is een zoektocht met verschillende materialen, voornamelijk metalen wat gaat roesten en vergankelijk is. Deze vergankelijkheid en verandering door weersinvloeden zijn juist zo fascinerend. De kunstwerken krijgen hun vorm in het landschap.

Texelgasten
Rodri Wolters en Peter Holman ontmoetten elkaar weer na een periode van 35 jaar. Rodri heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een gerenommeerd keramist. Peter had al een 50-jarig staat van dienst als beeldend kunstenaar. De expositie in het Douanehuisje laat de tegenstellingen in het werken met keramiek goed zien, maar ook de overeenkomsten. Rodri exposeert keramische sculpturen en wandobjecten; Peter sculpturen van brons, keramiek en kleine wandobjecten van verschillende materialen.

Openingstijden
Te zien in het Douanehuisje, Govert van Wijnkade Maassluis. Van zaterdag 5 mei tot en met zondag 27 mei. Openingstijden zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.Gerelateerd