14e editie MeezingSpektakel Maassluis

22-07-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Het is alweer zomer en dat betekent ook dat het MeezingSpektakel Maassluis snel weer voor de deur staat. Zoals elk jaar op de vrijdagavond, na afloop van de Rijnmonddag van het Varend Corso, vindt op de parkeerplaats achter de Nieuwstraat dit muziekfeest plaats onder de organiserende leiding van het bestuur van de Stichting MeezingSpektakel Maassluis.

Twee koren uit de regio trakteren de bezoekers op een muzikaal spektakel en nemen hen mee op een trip-down-music-lane. Meedeinen is het devies en dat kan prima op de klanken van het Waterwegkoor en de Hoekse Tranentrekkers. De muzikale begeleiding wordt gedaan door de band De Plengers, ook afkomstig uit Hoek van Holland.

Vooraf repeteren de koren gezamenlijk hun repertoire van die avond en onder de bezielende leiding van de dirigenten Jan Wilmer en Paula van Wanrooy  leidt dit tot een gezellige Hollandse samenzang. Op de avond zelf zijn tevens liedboekjes verkrijgbaar voor €  1,00 zodat u ook uit volle borst kunt meezingen.

Dit jaar wordt de Warming-Up en de Afterparty weer verzorgd door zanger en entertainer Hans van Katwijk. De presentatie is dit jaar in handen van Kirsten van Schaik, bekend van de WOS.

Vergeet ook niet de enthousiaste klanken van het carillonspel wat die avond vanaf 19:00 uur door beiaardier Richard de Waardt, over Maassluis wordt uitgestrooid vanaf De Groote Kerk.

Op het festivalterrein zijn diverse barpunten ingericht voor een lekker drankje om de kelen te blijven smeren.

Met een verwachte 2500-3000 bezoekers mag de organisatie trots zijn op deze alweer 14e editie van het MeezingSpektakel Maassluis.

Nog even de belangrijkste gegevens op een rij:
Wanneer: Vrijdag avond 3 augustus 2018
Waar: Op het parkeerterrein achter de Nieuwstraat in Maassluis
Hoe laat: Terrein open vanaf 19:00 uur, opwarmend voorprogramma vanaf 20:00 uur, start hoofdprogramma 21:00 uur, einde ca 23:30 uur

Goed om te weten: Op het terrein staan een aantal stoelen voor u klaar, maar als u zeker wilt zijn van een zitplaats, kunt u uw eigen opklapbare stoel ook meenemen. Ook is er een aangegeven ruimte voor rolstoelgebruikers.Gerelateerd