Abe Partridge in Vulcaan Brouwerij

30-10-2019 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Singer/songwriter Abe Partridge heeft geleefd en dat hoor je terug. Als veteraan en ex-predikant heeft hij van alles meegemaakt en deze verhalen zal hij op het podium met het publiek delen. Zondag 3 november is Abe Partridge in een bijzondere en intieme setting te zien, zijn optreden zal namelijk plaatsvinden in de Vulcaan brouwerij.

Abe Partridge
Als jonge knul, opgroeiend in Mobile, Alabama, zat Partridge veel in de kerk. Zijn moeder was kerkorganist en pianodocente. Middels een cassette met het White Album, opgenomen door zijn pa, kwam hij in aanraking met popmuziek. Daarop volgde de punk door en nog later was daar Nirvana’s Nevermind. Abe raakte verslingerd aan de rock.

Echter: geloof en rock ‘n roll zijn niet altijd goede maatjes. Partridge verkoos uiteindelijk de bijbel boven de gitaar en dook vol in de bijbelstudie. Na de bijbelschool werd hij predikant, een ware droom die uitkwam.

Deze droom was echter helemaal geen droom. Deze droom werd een depressie. Op zijn 27ste stond hij bij zijn ouders op de stoep om daar met zijn gezin in te trekken. Als uitvlucht om een inkomen te verdienen ging hij het leger in. Daar besefte hij zich dat hij heel zijn leven negativiteit had gepredikt. Sindsdien belooft hij zichzelf dat vanaf dan dat hij de wereld alleen maar mooier wilde maken, dat doet hij door zijn muziek.

Abe Partridge is, zoals zijn tweede album bewijst, vooral een volstrekt unieke singer/songwriter, wiens liedjes zonder uitzondering de impact van korte verhalen hebben. De instrumentatie is sober, de stem van Partridge heeft dezelfde schuurpapier-kwaliteit als Tom Waits en zijn held is Son House. Negen verpletterend goede nummers. Partridge is een genie en Cotton Fields And Blood For Days (2018) is een plaat die je gehoord moet hebben.

Michel Ebben
Rotterdammer Michel Ebben heeft eerder dit jaar zijn album, waaraan maar liefst tien jaar gesleuteld is, uitgebracht. ‘Intertia’ voelt aan als een schilderij, laag voor laag opgebouwd. Hij werkte met allerlei artiesten om zijn project werkelijkheid te laten worden. Zijn muziek is sterk beïnvloedt door artiesten als Leonard Cogen, Bob Dylan en ook de sferen van Tom Waits zijn terug te horen. Een meer dan waardige opener van de avond.

Abe Partridge + Michel Ebben
Zondag 3 november
Open: 20:00| Start: 20:30
Kaarten zijn voor €8,- HIER verkrijgbaar
(geen deurverkoop bij deze show)

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date