Acht zangkoren samen op de planken tijdens korenfestival Vol-uit

09-10-2019 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Het was een veelgehoord geluid sinds het openstellen van de deuren van de Stadsgehoorzaal voor de stad: een gezamenlijk zangevenement van en voor Vlaardingse koren, waarin zij samen kunnen zingen en zich aan een breed publiek kunnen presenteren. Aanstaande zaterdag 12 oktober (20:15 uur) is het zover en staan acht Vlaardinse zangkoren van uiteenlopende signatuur samen op de planken tijdens het korenfestival Vlaardingen Vol-uit.

Een uniek evenement, waarbij de koren veel ervaren en beleven, van elkaar leren en met elkaar de verbinding aan kunnen gaan, dat was het uitgangspunt van de Stadsgehoorzaal en kartrekkers van het project Jan Wilmer (dirigent van het Groot Vlaardings Koor) en Keimpe de Jong (muzikant, dirigent en componist). En hoe kun je dat nu beter doen door de koren niet hun gebruikelijke repertoire te laten zingen, maar juist uit hun comfort zone te halen door hen iets nieuws te laten doen. De deelnemende koren Natural Blend Quartet, Paulus koor, Kamerkoor Animato, The Messengers, LOS, ZMC Vlaardingen, Zangroep Ratatouille en het Vlaardings Musical Gezelschap volgen dan ook de hele zaterdag workshops met thema’s als de smartlap, fashion & catwalk, vocal painting, jazz en improvisatie, choreografie, meezingsoap, gebarentaal en mimiek. Met als resultaat een avondvullende show die een weerspiegeling is van alle opgedane ervaringen en belevingen met “alle onverwachte, grappige en spannende uitkomsten van dien. Dus: veel, divers, luchtig en vrolijk", aldus Keimpe de Jong.

En niet alleen de koren gaan deze zaterdag aan de bak, ook het publiek wordt (vooraf, tijdens, in de pauze én na afloop) voortdurend geprikkeld en uitgenodigd om lekker mee te doen en goed zichtbaar (en vooral hoorbaar!) aanwezig te zijn. Kortom, een bijzonder evenement waar je bij moet zijn!

Vlaardingen Vol-uit – Korenfestival
Zaterdag 12 oktober – 20:15 uur (deuren theater open 19:15 uur)
Toegangsprijs: € 10,00 (incl. consumptie) 
Kaarten zijn HIER verkrijgbaar. 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date