Albert Verlinde geeft startsein voor campagne ‘Mooier dan ooit!’

22-04-2021 Uit Advertorial

Unieke landelijke samenwerking met meer dan 300 instanties

VLAARDINGEN - Gisteravond heeft Albert Verlinde in de talkshow Op1 het startsein gegeven voor de grootste concert- en theatercampagne die Nederland ooit heeft gekend. Met het unieke landelijke project Mooier dan ooit wil men met (theater)makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, festivals, opleidingen, etc weer open mogen. Natuurlijk sluit ook de Stadsgehoorzaal zich bij dit bijzondere initiatief aan!

Albert Verlinde, voorzitter van het campagneteam, is blij dat hij eindelijk de figuurlijke rode loper kan uitrollen voor dit unieke project. Onder zijn voorzitterschap is er de afgelopen maanden samengewerkt met de brancheverenigingen, diverse fondsen waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en heel veel theaters en makers om deze campagne (op te zetten. Een ongekend aantal van ruim 300 organisaties uit de cultuur- en entertainmentsector werken mee en hebben de handen ineengeslagen.

,,De Covid-19 pandemie heeft niet alleen een spoor achtergelaten in onze mooie sector, maar in heel Nederland'', laat Albert Verlinde weten. ,,Fysiek, mentaal, financieel, we zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt. Als theater, als producent, als gezelschap, acteur, crew- of kassamedewerker. Maar ook de bezoeker. Na maanden binnen zitten, beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom leven. Op dit specifieke gevoel, deze wens en behoefte, willen wij inspelen. Met deze brede campagne, die gezamenlijk door iedereen in onze industrie met tomeloze positieve energie wordt gedragen, willen we heel Nederland laten weten dat we terug zijn. Dat het kan, dat het mag, dat het veilig is, en dat theaterbezoek onderdeel is van het leven. Een leven dat zich niet afspeelt achter schermen. Na een lange tijd waarin er weinig tot niets kon, gaat het licht weer aan. We mogen weer! En wat hebben we het gemist. Dat specifieke gevoel, die magische momenten. Die worden, na deze lange, vreemde tijd, ongetwijfeld... mooier dan ooit!''

De eerste fase, die vandaag van start gaat, staat in het teken van vooruitkijken en aftellen. Locaties wordt gevraagd om het publiek te betrekken bij hun plannen. Wat gaat er gebeuren, welke voorstellingen komen er? Daarnaast zijn er via de website www.mooier-dan-ooit.nl unieke winacties opgezet, waarmee alles uit de kast wordt getrokken om het eerste avondje uit onvergetelijk te maken.

De bedoeling van deze campagne is dat Nederland met zijn allen aftelt tot het moment waarop de locaties écht hun deuren mogen openen. Ook de makers zullen in de komende periode in het zonnetje worden gezet. Na ruim een jaar niets kunnen doen, krijgen genres en makers in een speciaal voor hen bedoelde week alle aandacht op zicht. Zo zal er een 'week van het cabaret' komen, de 'week van het theater', de 'week van de dans', de 'week van de musical' en de 'week van de klassieke muziek’. Alles om ook de makers te laten weten dat men hen heeft gemist en dat het publiek niet kan wachten om hen te zien optreden. De campagne is nu gestart en gaat op zijn minst een jaar door.

,,Iedereen staat te trappelen om weer te beginnen'', zegt Verlinde. ,,Die vreugde willen we met het publiek delen. Samen tellen we af naar dat ene moment, waarop we zullen zeggen: Theater, concerten, festivals, muziek... Mooier dan ooit!''

Voor meer informatie over de campagne en de winactie is de website www.mooier-dan-ooit.nl in het leven geroepen, de Stadsgehoorzaal zal zelf ook geregeld update plaatsen op www.stadsgehoorzaal.nl en hun social media kanalen Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin.

Gerelateerd