Beeldhouwwerkplaats Friedie Kloen in het Douanehuisje

08-02-2022 Uit Redactie

Foto: Kunstwerk van Friedie Kloen

MAASSLUIS - Het Douanehuisje wordt in februari omgetoverd tot een beeldhouwersatelier. Dan exposeert Friedie Kloen namelijk in het karakteristieke monument aan het havenhoofd in Maassluis.

Friedie Kloen laat in het Douanehuisje beelden zien die zij gemaakt heeft. Het gaat om zowel figuratieve, bijvoorbeeld mensfiguren, als abstracte beelden van hout, haar favoriete materiaal. Vanuit houten stammen vormt zij beelden door te hakken, vijlen, zagen en schuren.

De beeldhouwer gaat tijdens haar verblijf in het Douanehuisje aan het werk en laat zien hoe haar beelden tot stand komen. Wellicht word je als bezoekers geïnspireerd en wil je zelf ook aan de slag. Dat kan! Want je krijgt de mogelijkheid om samen met Friedie te beeldhouwen.

Openingstijden

De expositie van Friedie Kloen is van zaterdag 5 februari tot en met zondag 27 februari gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Om de expositie te bezoeken is een coronatoegangsbewijs nodig.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.Gerelateerd