Bepaal zelf het vonnis tijdens de online theatrale rechtszaak ‘Schuld of Onschuld’

20-12-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na het succes van Schuld of Onschuld - De Kerstmoord en De Droommoord, lanceert Korthals Stuurman Theaterproducties een nieuwe, theatrale online rechtszaak met wederom Jan Kooijman en Louise Korthals in de rollen van advocaat en officier van justitie. Vanaf maandag 27 december worden gedurende 5 dagen video’s met getuigenverklaringen, foto’s en bewijsstukken gepubliceerd, aan de hand waarvan deelnemers moeten beslissen of de hoofdverdachte (gespeeld door Kees Hulst) schuldig of onschuldig is. Op 3 januari wordt er gestemd over het vonnis en wordt onthuld of de jury gelijk had. Een origineel en vooral coronaproof (want online!) cadeautje deze vakantie! Kaarten zijn tot en met 1 januari HIER te koop.

Het verhaal

Op zaterdagmiddag 7 december 2019 wordt op middelbare school het Hermes College, net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom, het levenloze lichaam aangetroffen van de jonge docente Engels Lieke de Waal. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Hij geeft al snel toe haar op die bewuste dag naar de keel te zijn gevlogen, maar ontkent tot op de dag van vandaag haar ook met een mes te hebben gestoken. Nu, ruim twee jaar later, staat Meddens terecht. Maandag 27 december start het proces. Het is aan de publieksjury om uiteindelijk het vonnis uit te spreken: Schuld of Onschuld?

Sterrencast

Ook bij deze derde editie kruipt Jan Kooijman in de rol van advocaat van de verdachte, Louise Korthals staat tegenover hem als Officier van Justitie en bekende acteurs, waaronder André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Patrick Nederkoorn, Ronald Snijders, Randy Fokke en Renée Soutendijk, nemen de rollen van de verdachten en getuigen op zich. Samen geven zij elke keer een nieuw puzzelstukje voor het totaalplaatje aan de deelnemers, waarmee uiteindelijk een keuze gemaakt kan worden over het vonnis: Schuld of Onschuld.

Schuld of Onschuld – Midwinternachtsmoord
Te boeken en spelen van maandag 27 december t/m zaterdag 1 januari
Deelnameprijs: € 15,00 (excl. servicekosten)
Kaarten bestellen!Gerelateerd