Bewonersproject WELKOM/THUIS afgesloten met herinneringsbundel

27-09-2020 Uit Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Met een rondleiding door de buurt en de overhandiging van een exemplaar van de herinneringsbundel WELKOM/THUIS werd maandag het gelijknamige bewonersproject in Sluispolder-West afgesloten.

Omdat er de laatste jaren veel werd gesloopt en gebouwd in de wijk, heeft de gemeente Maassluis aan Stichting Mooi Werk gevraagd een project te starten met als doel oude en nieuwe wijkbewoners met elkaar in contact te brengen.

Sinds april 2020 zijn er in dat kader verschillende activiteiten georganiseerd in de wijk en is er een route gemaakt waarbij (kunst)werken, gedichten en verhalen van wijkbewoners centraal staan. Ook zijn de herinneringen, toekomstbeelden en verhalen van bewoners over het leven dat zij leiden in hun wijk, gebundeld in een 40 pagina's tellende herinneringsbundel WELKOM/THUIS.

Samen met kunstenaars en schrijvers kregen wethouders Corine Bronsveld en Sjoerd Kuiper een rondleiding langs verschillende locaties in de wijk waar de werken goed zichtbaar zijn. Aan het einde van de route, bij het gevelgedicht op de hoek van de Monseigneur W.M. Bekkerslaan en de Rhijnvis Feithstraat, mochten de wethouders ieder een exemplaar van de indrukwekkende herinneringsbundel in ontvangst nemen.Gerelateerd