Concert Abe Partridge (USA) bij de Vulcaan Brouwerij

24-08-2019 Uit Advertorial

MAASSLUIS - Folk- en roots songwriter Abe Partridge heeft geleefd, en dat hoor je in zijn stem. Als ex-predikant en veteraan vertelt hij verhalen als geen ander. Zondag 3 november zie je Abe in een bijzondere en intieme setting: De Kroepoekfabriek organiseert dit concert bij Vlaardingse bierbrouwerij Vulcaan.

ABE PARTRIDGE

Partridge (38) komt uit het zuiden van de Verenigde Staten. De Amerikaan was eerder predikant en militair in oorlogstijd. Als jonge jongen, opgroeiend in Mobile, Alabama, zat hij veel in de kerk. Middels een cassette met The White Album van The Beatles, kwam hij in aanraking met popmuziek. Daarop volgde de punk en nog later was daar Nirvana’s Nevermind. Abe raakte verslingerd aan de rock.

Echter: geloof en rock ‘n roll zijn niet altijd een goede combinatie. Partridge verkoos uiteindelijk de bijbel boven de gitaar en dook vol in de Bijbelstudie. Op een regenachtige middag na de studie kocht Abe een banjo bij de lommerd op de hoek. Daar begon de liefde voor het maken van muziek.

Uiteindelijk, op zijn 25e, werd Partridge predikant in Kentucky. Een droom die uitkwam. Wat volgde was een enorme depressie. De droom was geen droom. Hij zocht toevlucht in muziek van Bob Dylan, Townes, Son House en schreef zelf liedjes. Op zoek naar een inkomen, hoop en uitzicht, meldde hij zich aan voor leger en werd uitgezonden naar Afghanistan.

Aldaar realiseerde Partridge dat hij in zijn leven enkel negativiteit had gepredikt en geweld teweegbracht door zijn rol als soldaat. Sindsdien beloofde hij zichzelf enkel de wereld mooier te maken met zijn muziek.

MUZIEK

Abe Partridge is, zoals zijn tweede album Cotton Fields And Blood For Days (2018) bewijst, vooral een volstrekt unieke singer/songwriter, wiens liedjes zonder uitzondering de impact van korte verhalen hebben. De instrumentatie is sober, de stem van Partridge heeft dezelfde schuurpapier-kwaliteit als Tom Waits en zijn held is Son House. Partridge is een muzikale genie en Cotton Fields And Blood For Days is een plaat die je gehoord moet hebben.

Kaarten

De kaartverkoop voor Abe Partridge bij Vulcaan gaat via De Kroepoekfabriek. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl.

Abe Partridge (USA)
Zondag 3 november
Vlaardingse Bierbrouwerij Vulcaan, Vlaardingen
Aanvang: 20:00 uur

Gerelateerd