Concert in auditorium op voormalig Unilever-terrein

16-09-2020 Uit Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek kan eindelijk weer concerten organiseren. Het Vlaardingse poppodium heeft een uitwijkmogelijkheid gevonden op het voormalige Unilever-complex. Op zondag 4 oktober vindt daar de eerste show plaats: de Popronde pre-party met Cirrus Minor.

De afgelopen zes maanden bleven de deuren van De Kroepoekfabriek min of meer gesloten. ,,We hebben ons vooral gericht op het maken meer dan 50 uur aan online content, waaronder livestreams. Uiteindelijk mocht daar wel mondjesmaat publiek bij, maar de focus lag daarbij op het maken van een livestream'', aldus marketingmedewerker Puck Steenbergen. 

Dat er uitgerekend nu kan worden uitgeweken naar een andere locatie komt erg gelegen. Het poppodium heeft in de zomer veel samengewerkt met evenementen in Vlaardingen zoals het Stadsstrand en het Zomerterras, waardoor er alsnog popmuziek te horen was. Nu het najaar voor de deur staat wordt de buitenlucht een steeds minder aantrekkelijke optie en De KF zelf is te klein om er 1,5m-concerten te laten plaatsvinden. 

Het Unileverterrein

Die locatie is het auditorium op het voormalige Unilever-terrein aan de Olivier van Noortlaan. Een zaal die veel weg heeft van een bioscoop- of theaterzaal en waar men, met de geldende maatregelen, zelfs nog zo’n honderd bezoekers kan verwelkomen. Extra fijn: er zijn voldoende (gratis) parkeerplekken en het metrostation Vlaardingen Centrum bevindt zich op loopafstand. Op zondagavond 4 oktober staat het eerste concert gepland. 

,,We zijn onwijs blij dat we eindelijk weer aan de slag kunnen. De Popronde (het nationale kroegenfestival, red.) kan ook niet in oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Zij organiseren daarom met allerlei poppodia in het land pre-party’s: concerten die als prelude op een échte Popronde in 2021 het publiek warm maken voor de nieuwe artiesten die er aan meedoen'', vertelt Steenbergen. ,,De Arnhemse rockband Cirrus Minor komt naar Vlaardingen. Het is aan hen om het auditorium zijn muzikale vuurdoop te geven.'' 

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en kaarten (5 euro) terecht op de website van De Kroepoekfabriek. Het concert start om 20.00u en is 100 procent veilig en coronaproof. 

Popronde Pre-party: Cirrus Minor
Zondag 4 oktober | start 20.00u
Locatie: Unilever Auditorium, Olivier van Noortlaan 120 te Vlaardingen
Kaarten (5 euro) op www.kroepoekfabriek.nlGerelateerd