Cultuurwethouder op werkbezoek bij Museum Maassluis en HVM

26-11-2018 Uit Redactie

Wethouder Bronsveld en de voorzitters in de hal van het Museum Maassluis (Foto: Wim de Lege)

MAASSLUIS - Corine Bronsveld-Snoep, wethouder Cultuur, bracht afgelopen vrijdag een werkbezoek aan het Museum Maassluis, de Stichting Vrienden van het Museum en de Historische Vereniging Maassluis (HVM). Zij liet zich uitvoerig informeren door de organisaties over zaken die spelen.

Hans Ploeg, voorzitter Stichting Museum Maassluis, lichtte toe dat het museum ongeveer 5000 bezoekers per jaar kan noteren. Alleen dit aantal neem niet toe. Over hoe dit kan worden omgebogen in opwaartse richting daarvoor worden plannen ontwikkeld. Victor Knippenberg, voorzitter Vrienden van het Museum, gaf een inkijkje in hoe de vrienden aan het Museum zijn verbonden. Gertjan van de Velden, voorzitter Historische Vereniging Maassluis, bracht de grote ledenaanwas van de laatste jaren naar voren. De werkruimte van de HVM is zeer bekrompen en behoeft een oplossing.

Daarna ontspon zich een visie op de toekomst. Plannen om te komen tot een Historisch Museum Maassluis, waarbij de historie van Maassluis wordt verweven met de collectie van het Museum, werden uiteengezet. De ‘Canon van Maassluis’, het geschiedenisboek over Maassluis, zou de rode draad van de exposities kunnen worden. Veel interesse voor het plan was te bespeuren bij de wethouder. Dit alles moet nog worden geconcretiseerd in een voortel aan de gemeenteraad. De drie betrokken besturen hopen in het eerste kwartaal van volgend jaar een plan van aanpak te kunnen presenteren.

Een geslaagd werkbezoek van de wethouder. Zij is niet onbekend met het Museum en de HVM. Echter een bezoek aan het depot, waar alle objecten liggen opgeslagen, was een openbaring. Wat had zij hier graag even willen ‘winkelen’.Gerelateerd