De winnares van 'Kleur je stad' is bekend!

10-02-2022 Uit Redactie

MAASSLUIS - De winnares van de vrolijke actie Kleur je stad is bekend! De afgelopen weken konden Maassluizers kunstwerken sturen naar Theater Koningshof. Eén van die werken zou dan van 24 februari tot en met 2 maart de stad opvrolijken. Het theater schreef de actie uit om wat meer kleur en vreugde aan de stad te geven in de donkere wintermaanden. Inmiddels is de winnares bekend. Ben je benieuwd wiens werk de stad binnenkort zal opfleuren? Lees dan snel verder!

Een enorme verrassing voor Erica

Het winnende werk werd gemaakt door Erica Heesbeen. Erica: ,,Ik baalde eigenlijk een beetje van mijn inzending, ik had het werk vrij snel gemaakt. Ik kon ook mijn goede lineaal niet vinden, dus heb bij het trekken van de lijnen veel moeten improviseren." Bij het theater vonden ze dit echter totaal niet te zien en verkozen ze het werk van Erica tot winnaar. ,,Een enorme verrassing", vertelt ze.

Het werk van Erica straalt veel vreugde uit. Ze moest er wel even over nadenken: ,,Ik moest lang nadenken over hoe ik het zou gaan maken. Bij hoop denk ik aan een anker. En een anker hoort bij een boot van Maassluis. Voor vrolijkheid koos ik een piano, omdat ik zelf graag piano speel. En kleur? Tja, dat maakt natuurlijk ook alles vrolijk, dus heb ik er een regenboog in verwerkt. En natuurlijk een mooi blauwe lucht met een felgele zon! En, niet te vergeten: vrolijke, gele zonnebloemen. Daar word je wel vrolijk van", vertelt Erica over haar inzending.

Kom je binnenkort alle ingezonden werken bewonderen?

Omdat er zoveel vrolijke werken waren ingestuurd, besloot het theater ook iets met de andere inzendingen te doen. Alle ingezonden werken worden nu samengevoegd tot collages, die dan vervolgens op groot formaat worden afgedrukt. Deze collages zullen de komende tijd, samen met het werk van Erica, te bewonderen zijn voor het raam van het theater.

Liever spontaan Erica’s werk tegenkomen? Nog even geduld: vanaf 24 februari zal het werk een week lang te zien zijn op de borden langs de weg in Maassluis.Gerelateerd