Douanehuisje juni: Beeldhouwen met Friedie Kloen

30-05-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS - Gedurende vier weekeinden in juni is beeldhouwer Friedie Kloen te gast in het Douanehuisje, waar zij houten beelden zal exposeren en bezoekers ook zelf aan de slag kunnen. Deze tentoonstelling start op zaterdag 8 juni en is gratis te bezoeken. Tijdens het eerste weekend van juni is het Douanehuisje nog in gebruik bij Ida Broekhart en Jannie van Essen.

Naast het bekijken van haar houten beelden kunnen de bezoekers ook zelf beeldhouwen proberen. Er kan met verschillende materialen gewerkt worden. Er kan gehakt worden met guts en fleshamer in hout. Maar ook kan er gevijld en gepolijst worden met speksteen, een zachte steensoort die zich gemakkelijk laat bewerken en een marmerachtige uitstraling heeft.

Tijdens de Week van de Cultuur (22 t/m 29 juni) is ook de jeugd van harte welkom. Op zondag 23 juni kunnen kinderen van 8 t/m 16 jaar onder leiding van Friedie kennis maken met beeldhouwen. Dan is het Douanehuisje al om 13.00 uur open. De andere weekeinden zijn de openingstijden zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

 Gerelateerd