Douanehuisje mei: Textiele Werken en Duurzaamheid

29-04-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS – Het Douanehuisje met uitzicht op Het Scheur herbergt in de maand mei de kunstenaars Ida Broekhart en Jannie van Essen. Met hun textiele kunstwerken maken beide kunstenaars een knipoog naar duurzaamheid.

De kunstwerken van de in Maassluis geboren Ida Broekhart zijn tentoongesteld geweest in het binnen- en buitenland. Met haar kunstwerken wil ze de aandacht vestigen op de intergenerationele balans. Daarnaast focust ze op het thema vrijheid in het bijzonder voor vrouwen.

Jannie van Essen woont en werkt in Schoonhoven. Zij heeft affiniteit met textiele kunst en werkt veelal met gebruikte stoffen en garens. Jannie schept in haar werk met kleur een eigen, soms dromerige, wereld die voor haar vrijheid en ruimte symboliseert. Vogels en luchten bevolken die vaak, maar ook denkbeeldige figuren.

De expositie wordt op vrijdag 3 mei officieel geopend en is vanaf 4 mei tot en met 29 mei gratis te bewonderen in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. De openingstijden op woensdag, zaterdag en zondag zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Er is altijd een kunstenaar tijdens de openingsuren aanwezig.Gerelateerd