Een delegatie uit partnerstad Hatvan bezoekt Maassluis

12-12-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – Een delegatie uit de Hongaarse stad Hatvan, een van de partnersteden van Maassluis, brengt op 15 en 16 december een bezoek aan Maassluis. De delegatie wil graag weten hoe in Maassluis evenementen worden georganiseerd.

,,Tijdens ons laatste bezoek aan Hatvan en uit eerdere contacten bleek dat zij benieuwd zijn hoe we hier in Maassluis evenementen organiseren. Daarom hebben wij ze uitgenodigd voor de Kerstmarkt, zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe we dat hier doen,” vertelt Dick Lub, voorzitter van de stichting Stedenband Hatvan-Maassluis. De delegatie bestaat uit loco-burgemeester Balázs Lestyán, Gábor Mátyássy, voorzitter van de stichting Stedenband Maassluis-Hatvan en Gergő Nagy, die binnen de gemeente Hatvan belast is met internationale betrekkingen.

Burgemeester Edo Haan heet de Hongaarse gasten zaterdag welkom en Wendy Hofman van Ervaar Maassluis biedt de bezoekers een kijkje achter de schermen als het gaat om evenementen en de promotie van Maassluis in het algemeen. Daarnaast staan er ontmoetingen op het programma met de Historische Vereniging Maassluis, Museum Maassluis en met Maassluise kunstenaars.

Tijdens het weekeinde wordt met de Hongaarse delegatie besproken welke activiteiten de komende jaren in het kader van de Stedenband Hatvan-Maassluis gezamenlijk worden ontwikkeld.Gerelateerd