Een feestje voor een 111-jarige

28-04-2020 Uit Redactie

De jarige Koningslinde. Foto: Team Groene Route Maassluis

MAASSLUIS – Op 30 april wordt er een 111-jarige in het zonnetje gezet in Maassluis; het gaat hier om de Julianaboom, ofwel de Koningslinde aan het Stationsplein die op 30 april 1909 daar geplant is ter ere van de geboorte van (voormalig) koningin Juliana.

De boom maakt deel uit van een nieuwe bomenroute die ontwikkeld is door Team Groene Route Maassluis die geopend wordt en die ongeveer 4,2 kilometer lang is. Voor veel mensen is dat nog wel te doen, hoewel je er wel de tijd voor moet nemen; met name dan om alle prachtige bomen langs de route te bekijken. Er vinden geen plechtigheden plaats. Belangstellenden zijn uitgenodigd om alleen of met anderen deze route te lopen op een eigen tijdstip. U mag gewoon dichtbij de bomen komen.

Om de route te lopen kunt u deze webpagina het beste gewoon op de mobiele telefoon openen. Tekst en foto’s zouden goed te lezen moeten zijn. U heeft geen ‘app’ nodig. Als u de route zelf uitprint zit u met een stapel dure printjes met enorm grote foto’s. Zonde van het papier – dat zijn allemaal bomen.  In de loop van 2020 wordt er een fraaie printversie beschikbaar gesteld.

De route is ook voor minder mobiele mensen goed te doen. Er is slechts 1 trappetje dat prima is te omzeilen. U mist dan een stukje van honderd meter langs de Noordgeer. U volgt gewoon de Noorddijk.