Energie spat ervan af tijdens repetitie 'Pas Halverwege'

14-06-2022 Uit Redactie

Fotografie: Ada van der We

MAASSLUIS - De energie spatte er afgelopen zondag van het podium af. De meer dan 120 dansers, muzikanten, koorleden en toneelspelers speelden stuk voor stuk de eigen rol met verve tijdens de tweede gezamenlijke repetitie van theaterproductie ‘Pas Halverwege. Deze voorstelling vindt op 24, 25 en 26 juni a.s. plaats op het Schanseiland ter viering van het 150-jarig bestaan van de Nieuwe Waterweg. Ook al ligt Maassluis aan Het Scheur. 

Het spektakel; gebaseerd op ‘echte’ verhalen van hedendaagse Maassluizers en de geschiedenis, laat via zang, dans, toneel, muziek en theater het heden en verleden van Maassluis zien en geeft antwoord op vele vragen. Weet u bijvoorbeeld hoe Maassluis vroeger heette? Of dat boeren en vissers ruzie hadden? Of wanneer de Nieuwe Waterweg is gegraven? En dat Maassluis welvarend was? Of wat er in Maassluis tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd? De antwoorden op deze en meer vragen worden tijdens de voorstelling vertolkt.

In het spektakel volgen twaalf scenes elkaar in rap tempo op, vanaf de middeleeuwen tot nu. Elke scene wordt muzikaal omlijst met koor en orkest. De garantie voor een leuke en gezellige middag of avond! Deze unieke bijeenkomst, die slechts eenmalig en alleen dit jaar plaatsvindt, is het waard om te bezoeken en te zien. Per voorstelling zijn er ca. 500 zitplaatsen, die ook toegankelijk zijn voor minder validen.

Het weekend van 23, 24, 25 en 26 juni wordt een echt Festivalweekend voor en door Maassluizers. Naast de vier theatervoorstellingen van Pas Halverwege is er op donderdagavond 23 juni het Meezingspektakel en zijn er diverse muziekevenementen. Dit weekend mag je als Maassluizer niet missen. 

Behalve de theatervoorstellingen, waarvoor je tickets kunt boeken, zijn alle activiteiten vrij toegankelijk. Meer info over het programma: www.spem.nu of www.theaterkoningshof.nl of www.ervaarmaassluis.nlGerelateerd