Enkele bijzondere taxaties in Museum Maassluis

16-10-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Op donderdag 12 oktober werden tussen 10.30 en 16.30 uur kunstvoorwerpen getaxeerd in het Museum Maassluis, Zuiddijk 16 Maassluis. Er kwamen 58 bezoekers uit Maassluis, maar ook uit de regio, om hun sieraden, zilveren bestek, aardewerk en porselein, schilderijen en antieke voorwerpen te laten beoordelen door de heer Arne Bonsaksen van Vendu Notarishuis uit Rotterdam.

De kwaliteit van de aangeboden voorwerpen was wisselend: ‘charmant, Blokkerkwaliteit, een schilderij gemaakt door een goede amateur’, maar ook ‘dit is bijzonder!’. Veel deelnemers gingen met een glimlach de deur uit; anderen vroegen zich af: zal ik het stuk nu wel of niet laten veilen? Een aantal voorwerpen werden aan de taxateur overgedragen en komen in november op de veiling van het Vendu Notarishuis aan de Kipstraat 54 te Rotterdam.

Vier personen meldden zich aan als lid van de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis, die deze taxatiedag organiseerde. Al met al een succesvolle en een gezellige dag in Museum Maassluis, waar t/m 30 december 2017 een expositie van kunst- en huisschilder Corstiaan Willem Smith te bewonderen is.

Gerelateerd