Eten op bijzondere locaties tijdens Preuvenement

26-08-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Onderdeel van de Open Monumentendag 2017 is het zogenoemd 'Preuvenement'. Bezoekers krijgen de kans op bijzondere locaties een hapje te eten.

De Open Monumentdag staat in het teken van 'Boeren, Burgers en Buitenlui'. Veel monumenten, waaronder museumschepen, kunnen dan gratis worden bezocht.

Ook is er een zogenoemd Preuvenement. Op zaterdag 9 september 2017 kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur bijzondere boerenhapjes worden geproefd op de volgende locaties. Als op de locatie niet zelf voor de hapjes wordt gezorgd, staat tussen haakjes wie dat wel doet.

. Gallery Ritsart, Veerstraat 3 (De Kookminister);
. Brasserie de Lantaern, Zuidvliet 12;
. Museumschip Hudson, Haven 3; (Kevin’s Grand Café & Restaurant);
. Molen de Hoop, Zuiddijk 94;
. Museum Maassluis, Zuiddijk 16 (Monsieur Paul);
. Ervaar Maassluis, Nieuwstraat 2 (Grand Café De Waker).

Op een aantal van deze historische locaties zullen gidsen van de Historische Vereniging Maassluis een en ander vertellen met betrekking tot de desbetreffende panden en ingaan op het thema van dit jaar ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’.

Bij Ervaar Maassluis, Nieuwstraat 2, kunnen strippenkaarten worden gekocht voor € 5,00 per stuk. Met de strippenkaart kan op ieder van de genoemde locaties een lekker hapje worden genuttigd. Let op er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

De openingstijden van Ervaar Maassluis zijn dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 16.00 uur, zondag en maandag van 12.00 - 16.00 uur.Gerelateerd