Evenementen in regio op losse schroeven

17-04-2020 Uit Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM/VLAARDINGEN – Het is speculeren maar er circuleert in Den Haag een voorstel om in verband met de coronacrisis alle evenementen tot 1 september te verbieden. Waarschijnlijk is hier sprake van één van de verschillende uitgewerkte scenario’s.  Hierbij hangt het helemaal af van de cijfers betreffende de verspreiding van het coronavirus welk scenario of maatregelen toegepast worden.

Aanstaande dinsdag 21 april, een week voor het aflopen van een aantal maatregelen op 28 april, zal het kabinet in een persconferentie naar verwachting nieuwe maatregelen bekend maken. wordt het afschalen of opschalen? Mogelijk zullen na 21 april tandartsenpraktijken weer opstarten, die al veel ervaring hebben met het werken volgens protocollen bij besmettelijke ziekten. Het weer openen van scholen zal waarschijnlijk samenhangen met de uitslagen van een onderzoek naar besmetting bij en door kinderen/jongeren.

Voor de Waterwegregio is in ieder geval al duidelijk dat sommige grotere evenementen verplaatst worden of zijn, andere definitief vervallen en weer andere evenementen nog onzeker zijn. De organisatie van het Toost Food Truckfestival heeft al laten weten het seizoen als verloren te beschouwen; concreet betekent dat voor Vlaardingen geen Toost Food Truckfestival van 1 tot 3 mei, waarbij de organisatie tot 1 juni eigenlijk alles al geschrapt heeft maar op voorhand ook al het Toost Food Truck Festival van 19 tot en met 21 juni in Schiedam.

Hoe staat het met de organisatie van het Zomerterras Vlaardingen in augustus in Vlaardingen? Organisator Frank Tomeï: ,,Tot 1 juni werken we gewoon door aan de voorbereidingen, en de betrokken partijen waaronder de sponsors hebben zich daaraan geëngageerd. Dan hangt het nog af of we de omzet kunnen halen, want met een groot deel ervan wordt het Zomerterras gefinancierd. Ziet dat eruit dat we met allerlei voortgezette maatregelen dat niet halen, dan is het voor dit jaar ‘over en sluiten’. Voor het Winterterras moeten we het nog tegen die tijd bekijken’’, aldus Tomeï.

Voor Maassluis is er nog het Meezingspektakel in augustus, waarover nog geen besluit is gevallen.Gerelateerd