Expositie Hanneke Wessels in Tavenu

15-01-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS/MAASLAND – Hanneke Wessels, deelnemer van Stichting Maassluise Kunstenaars, exposeert van 1 tot en met 24 februari met ‘Het zelf en de ander’ bij Tavenu in Maasland. Naast haar werk heeft zij altijd al getekend en geschilderd. In 2005, na het beëindigen van haar werk als adviseur bij de overheid, heeft zij zich volledig op de beeldende kunst gericht.

Hanneke Wessels maakt deel uit van Stichting Maassluise kunstenaars. In haar atelier geeft zij geregeld diverse workshops. Voor de kunstenares is tekenen de basis; van tekendagboeken tot modeltekenen. Zij werkt graag figuratief met de vrouw als haar muze. Deze wordt zowel in haar tekeningen en schilderijen als in grafiek en fotografie centraal gesteld.

In haar werk zoekt zij naar eenvoud, verstilling en kracht en hanteert wat kleur betreft een ingehouden palet. Haar gezin, muziek, gedichten en actuele gebeurtenissen die in het nieuws komen en die haar beroeren, zorgen voor inspiratie. Daarvan getuigen een aantal oorlogstekeningen met bijbehorende gedichtenboekjes. De bijzondere langwerpige schaduwfoto’s (selfies) krijgen door de zwart/wit afdrukken een extra grafische dimensie. Deze grafische dimensie wordt ook gegeven aan een aantal tekeningen die zijn opgebouwd uit een combinatie van minutieuze streepjes en stipjes in contékrijt.

Een andere belangrijke inspiratiebron is Malta. Met name de rijke historie en eeuwenoude Godinnen-mystiek waarmee Wessels kennis maakte tijdens jarenlange bezoeken aan overblijfselen van tempels en de vele musea die dit land rijk is. Zij heeft haar grafiek al eens geëxposeerd in het National Museum of Fine Arts in Valletta/Malta. Een aantal boekjes met pentekeningen getuigen van haar liefde voor dit eiland.

De expositie van Hanneke Wessels is van 1 tot en met 24 februari te bezoeken in Tavenu aan het Pynasplein 5 in Maasland. Tavenu is iedere woensdag, zaterdag en zondag geopend van 14 tot 17 uur.Gerelateerd