Expositie ML 1050 'Stoned' in Douanehuisje

27-02-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Vanaf zaterdag 3 maart tot en met zondag 25 maart herbergt het Douanehuisje de expositie ML 1050 ‘Stoned’. De expositie, 30 kleine schatdoosjes, is tot stand gekomen omdat de twee kunstenaars Marianne van der Lecq en Marlène van der Loos de handen ineen hebben geslagen.

Woordloze verhalen over keien
Marianne van der Lecq en Marlène van der Loos hebben nieuwe keien gemaakt uit boetseerklei, versteend in de keramiekoven en geglazuurd voor de kleur. De keien gaan het atelier uit naar de rivier. Zo worden ze een speelbal van de stroming en schoonheid tussen afval. Ze gaan mee met bezoekers, op zwerftocht naar verre oorden en weer terug.

Nu zijn ze te zien in het Douanehuisje. In doosjes als schrijn voor een schat: een kei, halfedelsteen, goud of een zilverspoor, half verborgen soms, een nieuw leven.

Daar houdt de reis niet op, de keien reizen door. Bezoekers mogen een losse kei meenemen om ze op een eigen spoor te zetten. Dat kan vastgelegd worden op foto, op video of in een verhaal. En zo kunnen er nieuwe foto’s en verhalen terugkomen naar ML 1050.

Openingstijden
Te zien in het Douanehuisje, Govert van Wijnkade Maassluis van zaterdag 3 maart tot en met zondag 25 maart. Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.Gerelateerd