Figuranten gezocht voor ‘Strijd om de Sluizen’

13-07-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Vindt u het leuk om een dag als vrijwillige figurant bij te dragen aan Open Monumentendag? Gezocht worden vrouwen en vooral mannen die willen meewerken aan de 'Strijd om de Sluizen' anno 2018.

Op zaterdag 8 september 2018 is het Open Monumentendag en die dag staat Maassluis in het teken van de 80-jarige oorlog. Op en rond het Schanseiland zijn er volop activiteiten. Deze activiteiten spelen zich af in een laat Middeleeuwse sfeer.

Bloedige gevechten
Tijdens de 80-jarige oorlog vonden er bloedige gevechten plaats tussen de Spanjaarden en de Watergeuzen. Op Open Monumentendag probeert de organisatie de sfeer van die tijd te laten herleven.

De organisatie zoekt vrijwilligers die als figurant willen meedoen met de 'Strijd om de Sluizen'. Een spektakel dat 8 september 2018 tweemaal wordt opgevoerd. Er worden nog vooral mannen gezocht die willen figureren als Spanjaard, Geus of Middeleeuwse Maassluizer.

Aanmelden
Interesse? Neem dan contact op met de organisatie via het e-mailadres: petersmit@kabelfoon.net. Aanmelden kan tot en met half augustus 2018.Gerelateerd