Films over visserij en Douanehuisje in Museum Maassluis

18-11-2018 Uit Redactie

Foto: Het Douanehuisje in vervlogen tijden.

MAASSLUIS – In het Museum Maassluis wordt op zondag 25 november twee films vertoond met verhalen en filmbeelden over Maassluis ten tijde van de visserij en persoonlijke herinneringen van de mensen die dagelijks op de bankjes bij het Douanehuisje zitten.

De films worden vertoond tijdens de jubileumvoorstelling ‘Verbintenissen’ van Geertrui van de Craats. In ‘Een levend schilderij, verhalen van De mensen van het Douanehuisje’ neemt Geertrui de kijker mee naar een van de markante plekken van Maassluis, de kop van het havenhoofd waar het Douanehuisje staat. In ‘Als Oorijzers vertellen’ vertelt de laatste generatie mensen die nog in de visserij heeft gewerkt hoe het leven in die tijd was. Een boetster, visser, reder, zoon van een kuiper en iemand die nog in het weeshuis heeft gezeten, komen aan het woord.

Beide films zijn zondag 25 november in Museum Maassluis te zien. De vertoning begint om 14.30 uur. Geertrui zal een inleiding geven. U kunt dan meteen naar de jubileumtentoonstelling ‘Verbintenissen’ van Geertrui van de Craats komen kijken, waar nog meer historie van Maassluis maar ook grote tekeningen van Geertrui te zien zijn.

Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16 is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.Gerelateerd