Focus 50 jaar op podium Kroepoekfabriek

06-02-2020 Uit Advertorial

Focus (Foto: Rens Plaschek)

VLAARDINGEN - Op zaterdag 8 februari staat de befaamde muziekgroep Focus op het podium van De Kroepoekfabriek. Vorig jaar bracht de band hun plaat ‘Focus 11’ uit. Een album waarop hun klasse nog altijd te horen is. Om de nieuwe plaat en het vijftigjarige jubileum te vieren gaat Focus op tour en doen ze Vlaardingen aan!

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Tot op de dag van vandaag tourt en oogst Focus grote waardering tot ver buiten onze landsgrenzen. Niet de minsten, Dave Grohl, Rush en Marillion om er een paar te noemen, zijn fan van deze pioniers van de progressieve rock. ‘Zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’.

Focus 50 jaar in De Kroepoekfabriek
Zaterdag 8 februari 2020
Open: 20:30 | Start: 21:00
Kaartjes zijn voor €19,- op www.kroepoekfabriek.nl te verkrijgen.

Gerelateerd