Fototentoonstelling Veteranen Maassluis in stadhuis

12-06-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS - Foto's van veteranen die in Maassluis wonen, zijn een week lang te zien in het stadhuis aan Koningshoek 93.050. Veteranen Maassluis legden dinsdag 11 juni de laatste hand aan de (reizende) fototentoonstelling in de foyer. De foto's zijn tot en met 18 juni te bekijken tijdens de openingstijden van het stadhuis.

De tentoonstelling verhuist vervolgens naar het Lentiz Reviuslyceum waar 20 en 21 juni 2019 het project 'Veteraan voor de klas' plaatsvindt. Veteraan voor de klas is de opmaat naar het interactieve liveconcert The Battle dat 25 juni plaatsvindt in Theater Koningshof.

The Battle is bedoeld voor de onderbouw van middelbare scholen. Aan de hand van quizvragen krijgen jongeren meer te weten over het werk van veteranen. Wat deden ze op missie? Waarom gingen ze? En wat zagen ze daar? De leerlingen krijgen aan de hand van een 'film' dilemma's voorgelegd en de groep die het beste met deze dilemma's omgaat, wint The Battle. 

The Battle wordt georganiseerd omdat de gemeente en Veteranen Maassluis jongeren graag willen betrekken bij Veteranendag dat plaatsvindt op 6 juli. Gedurende The Battle en Veteranendag is de fototentoonstelling van Veteranen Maassluis ook te zien in Theater Koningshof.

 Gerelateerd