Fotowedstrijd: ‘Maassluis in coronatijd’

20-06-2020 Uit Redactie

Eerste prijs fotowedstrijd 2019 (Foto: Evert Duin)

MAASSLUIS – De Culturele Raad Maassluis organiseert de fotowedstrijd: ‘Maassluis in Coronatijd’. ,,In het kader van de Week van de Cultuur zou, net als voorgaande jaren, een fotowedstrijd worden georganiseerd. Het coronavirus besliste echter anders, de wedstrijd werd geannuleerd. Nu komen we met een alternatief.”

De organisatie voert de wedstrijd grotendeels digitaal uit. ,,Maassluizers treden, naast een vakjury, op als publieksjury. Het publiek kan op de CRM-website aangeven welke foto de voorkeur heeft. De foto’s met de meeste stemmen vallen in de prijzen.” Maassluizers kunnen tot uiterlijk 9 augustus hun voorkeur via www.crmmaassluis.nl doorgeven.

Onderdelen

De organisatie meldt dat de wedstrijd uit twee onderdelen bestaat. ,,Eén betreft een ‘serieuze’ weergave met als thema ‘Maassluise Creativiteit in Tijden van Corona’. En een ander onderdeel waarin verantwoorde humor een plaats krijgt binnen het thema: ‘Maassluis in Coronatijd’.”

Prijzen

Er zijn in totaal acht prijzen te verdelen. Voor iedere categorie twee voor de publieksjury en twee voor de vakjury. Foto’s kunnen tot uiterlijk 19 juli verstuurd worden naar fotowedstrijd@crmmaassluis.nl. ,,Geef aan tot welke categorie ze behoren. Graag als bijlage, dus niet in het bericht. Vermeld ook je telefoonnummer.”

Voorwaarden

  • De wedstrijd staat open voor Maassluizers en voor hen die er een binding mee hebben.
  • Leden van de CRM en de vakjury en aanverwanten zijn uitgesloten van deelneming.
  • Het aantal inzendingen is beperkt tot drie per fotograaf per categorie.
  • Foto’s dienen in jpg-formaat te zijn, minimaal 1 mb groot en maximaal 4 mb.
  • De foto’s dienen anoniem te zijn, d.w.z. er mag geen naamsvermelding op staan.
  • De foto’s dienen te passen binnen de thema’s.
  • Voor de beoordeling door de vakjury worden de foto’s afgedrukt op het formaat 20x30. Hou hiermee rekening bij het fotograferen.
  • De CRM mag de foto’s rechtenvrij gebruiken voor berichtgeving inzake deze raad. De naam van de fotograaf wordt daarbij vermeld.
  • Ook de Historische Vereniging Maassluis kan de foto’s onder dezelfde voorwaarden gebruiken.Gerelateerd