Furieade opent met interactief straattheater

28-08-2019 Uit Redactie

Foto: Cheng Kiang

MAASSLUIS – De 40e Furieade wordt vrijdagavond 4 oktober geopend door het internationale, interactieve straattheater van Close Act Theatre. Na het binnenvaren van de Furie en het openingswoord van burgemeester Edo Haan, worden ale kinderen die rond de Havenkom staan gevraagd hun lampion aan te steken. ,,Ze worden dan onderdeel van de voorstelling,’’ vertelt Hans de Bruin, voorzitter van de Stichting Maritiem Maassluis. 

Close Act Theatre geeft in en rond de Havenkom een show. Acteurs, dansers, musici en evenwichtskunstenaars begeven zich tussen het publiek. In de haven zelf verschijnen verbluffende creaties om de visser te helpen bij het zoeken naar vis. ,,Close Act Theatre is een uniek gezelschap dat op veel plaatsen in de wereld optreedt,’’ geeft Hans de Bruin aan. ,,Ik ben best wel trots om Maassluis te zien staan op hun speellijst tussen Melbourne en Hongkong.’’

Het slot van het spektakel vindt plaats op het grasveld bij de Groote Kerk. De figuren van Close Act gaan daar in optocht daar naar toe. Heeft iedereen een plekje gevonden dan volgt er, zoals in het verleden vaak gebeurde, weer een vuurwerk.

Wedstrijd

Voor de kinderen is er een speciale wedstrijd uitgeschreven om zelf een lampion te knutselen in de vorm van een vis. De visser zelf zal de nodige capriolen uithalen om uiteindelijk weer thuis te komen.

 

 Gerelateerd