Gedicht op de gevel in Sluispolder-West

10-04-2020 Uit Redactie

Muurpoëzie in de wijk (Foto: Jiske Foppe/ gemeente Maassluis)

MAASSLUIS - Een gedicht van Derek Otte siert sinds begin april een gevel in de wijk Sluispolder-West. Het gevelgedicht is onderdeel van het project WELKOM/THUIS.

In dit project worden oude en nieuwe bewoners van de wijk uitgenodigd hun verhalen over het leven in de wijk met elkaar te delen. De muurpoëzie is te vinden op de gevel van de woning op de hoek van de Rhijnvis Feithstraat 1 en de W.M. Bekkerslaan 51.

Wijk inspiratiebron

Derek Otte schreef het gedicht speciaal voor Sluispolder-West:

het eerste licht speelt met het water
het groen is ruisend getuige
er ligt goud tussen toen en later
elk thuis blijft in mensen huizen

Otte liet zich inspireren door de wijk, door de verhalen en gedichten van kinderen en andere bewoners en de oude en nieuwe ontwikkelingen in Sluispolder-West.

Verhalen delen

De wijk Sluispolder-West is sinds 2014 in ontwikkeling. Dit zorgt voor een nieuwe dynamiek in de wijk. Het project WELKOM/THUIS vraagt alle bewoners verhalen met elkaar te delen; herinneringen, herinnerdingen en toekomstbeelden over Sluispolder-West en het leven dat daaraan verbonden wordt, is en was. Zo verbinden nieuwe wijkbewoners en bewoners die er al wonen zich met elkaar. De bewoners vormen immers de wijk en geven haar vorm.

Route in de wijk

Naast het gevelgedicht zijn er ook fotoplaten geplaatst. Zo wordt er gewerkt aan een route in de wijk waarin blijvende objecten, gedichten en tekstfragmenten van wijkbewoners centraal staan. Het participatieproject is een samenwerking tussen de gemeente Maassluis en Stichting Mooi Werk.Gerelateerd