Genderequality op het witte doek bij Cinema Koningshof

22-03-2022 Uit Redactie

MAASSLUIS - Op woensdag 30 maart 2022 draait Cinema Koningshof de film “On the Basis of Sex”, een waargebeurd verhaal over de strijd voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. De film wordt ingeleid door Mariette Hamer. Zij werd recent benoemd tot onafhankelijk regerings-commissaris seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.

Soroptimist International Club Beneden Maas

Mariëtte Hamer leidt de avond in op uitnodiging van de Soroptimist Internatoinal Club Beneden Maas. Deze club vraagt aandacht voor de maatschappelijke positie van meisjes en vrouwen. Dit doen de dames van de Soroptimist Club Beneden Maas door aan te sluiten bij campagnes als Orange the World, door lezingen te organiseren over vrouwenrechten en door deel te nemen aan activiteiten waarbij de doelgroep kan worden geholpen.

Een prachtige film die goed aansluit bij het thema

De film 'On the Basis of Sex' sluit goed aan bij het thema dat de Soroptimist Club Benden Maas aan de kaak wil stellen. De film gaat namelijk over Ruth Bader Ginsburg, een Amerikaanse jurist die van 1993 tot haar dood in 2000 één van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten was. Het Hooggerechtshof is de hoogste rechtsprekende instantie in Amerika. Ruth kreeg vanwege haar strijd voor vrouwenrechten, die zeker niet zonder slag of stoot verliep, een iconische status.

Genoeg stof voor een bijzondere avond Cinema Koningshof! Kom jij ook op 30 maart? De avond begint om 20.00 uur. Kaartjes voor de film kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterkoningshof.nl.Gerelateerd