Geniet van muzikaal talent tijdens het Jong Talent Concours Maassluis

17-10-2022 Uit Redactie

MAASSLUIS - Van maandag 24 t/m woensdag 26 oktober a.s. vindt het Jong Talent Concours Maassluis editie 2022 plaats in Theater Koningshof. De week wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een slotconcert in de Groote Kerk op zaterdag 29 oktober.  

Het concours in Maassluis bestaat sinds 1952 en is daarmee het oudste klassieke muziekconcours van Nederland. Jonge getalenteerde muzikanten in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar doen eraan mee. De voorspeelsessies starten op maandag 24 en dinsdag 25 oktober om 13:30, 15:30 en 18:30 uur en op woensdag 26 oktober om 13:30 en 15:30 uur. Iedereen mag komen genieten van de prestaties van de jongeren. De toegang is vrij!

Het concours kent geen voorrondes, halve finales en finale. Iedere deelnemer speelt tijdens de voorspeeldagen eenmaal en wordt daarop beoordeeld door een deskundige jury. Deze bestaat dit jaar uit fluitiste Doretthe Janssen, violiste Julia Dinerstein en pianist David Kuyken. Presentatie is in handen van Lucie van Oortmerssen. Op zaterdag 29 oktober om 14:00 uur is het slotconcert in de Groote Kerk in Maassluis. Hieraan werken o.a. de prijswinnaars van deze editie mee.

Na het concert vindt de prijsuitreiking plaats en krijgen alle deelnemers aan Jong Talent Concours Maassluis 2022 hun juryverslagen en deelnamecertificaat. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Edo Haan. Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje. Ook het slotconcert is voor iedereen gratis toegankelijk! De organisatie Stichting Maassluise Muziekweek nodigt iedereen van harte uit.Gerelateerd