Griezelen tijdens Kinderboekenweek

01-10-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Het thema van de Kinderboekenweek die start op woensdag 4 oktober is griezelen. Kom griezelen in de Bibliotheek... als je durft! De bieb organiseert allerlei activiteiten. 

Voorlezen
In de Bibliotheek Maassluis start de Kinderboekenweek op woensdag 4 oktober om twee uur met het voorlezen van een eng prentenboek voor kleuters. Nou ja, niet te eng natuurlijk. Daarna wordt er iets griezeligs geknutseld.

Furiade 7 oktober 
Op zaterdag 7 oktober is er Furieade. Heb je daar geen zin in of ga je er ’s middags pas heen? Kom dan om half twaalf naar de bieb. Dan kan je, samen met kunstenaar Marcel de Jong, de Coolste Vleermuizen maken compleet met oplichtende ogen. Dat is toch gruwelijk eng als jij ’s avonds jouw donkere slaapkamer inloopt! Wij zijn nog opzoek naar kapotte paraplu’s, heb je er een liggen geef deze dan voor 7 oktober af bij de Servicebalie in Maassluis.

Ben je niet zo van het knutselen en zit je liever te programmeren? Meld je dan aan voor Coderdojo, ook op zaterdag 7 oktober van half elf tot een uur. CoderDojo is een wereldwijd netwerk van gratis computerclubs speciaal voor kinderen. Meer weten over CoderDojo? Kijk eens op www.coderdojo.nl

Woensdagmiddag
We weten allemaal dat spinnen heel nuttige dieren zijn, ze vangen lekker veel muggen. Maar wees eens eerlijk: ze zijn ook wel gruwelijk eng met die vlugge wegrenpoten. Overwin je angst en kom op woensdagmiddag 14 oktober om half drie een bibberspin maken, een pracht staaltje techniek.

Alle activiteiten zijn gratis! Kijk voor alle tijden en meer info op onze website www.debibliotheekmm.nl of bel T010 592 52 11. Wil je zeker weten dat je er bij kunt zijn bij de Coole Vleermuizen, haal dan vanaf een half uur van te voren een kaartje bij de balie.

Gerelateerd